Foto: Anders Andersson, Sverige
 Om boken
 Författarna
 Club300
 Recensioner
 Fotografier
 Kontakt

 
 In English

 

Transparent utfyllnad

Vi som skrivit denna bok älskar att skåda fågel på flera olika sätt. Vi gillar exempelvis att ”kryssa”, dra på rariteter, kolla sträck av en mängd olika fåglar, inventera, nattfågellyssna, ta en tur på hemmalokalen och reser gärna vida omkring för att bekanta oss med andra länders fågelfauna. I mer än 20 år har sträckande sjöfåglar varit vår specialitet och är något som vi alltid längtar efter.
   Vi hyser även en stilla förhoppning att denna bok ska fungera som en inspirationskälla för alla er som ännu inte upptäckt denna fascinerande värld som sjö- och havsfågelskådningen utgör. Att vara flera på en sträcklokal och dela upplevelserna är inte bara en källa till renodlad glädje och kunskap, utan är även en snabbare väg till att lära sig identifiera sjöfåglarna.

» 375 sidor
» Närmare 700 foton
» 234 x 156 mm
» Fältanpassat omslag
» 136 arter och flera raser (blivande arter?)
» 87 sträcklokaler, med nyckelarter/-grupper, utpekade på en karta
» ISBN 91-973447-1-0

Sjöfågelguiden köper du hos Naturbokhandeln!

 

Engelska upplaga omtryckt för andra gången i november 2012.

Den omtryckta engelska upplagan släpptes i juli 2007
I början av 2006 sålde den engelska originalupplagan slut, efter bara drygt tre år på marknaden. Enligt förlaget är det en av de bäst sålda böckerna i Helms långa utgivningshistoria! Förlaget (Bloomsbury) bestämde sig givetvis för att trycka om boken.

Läs den senaste recensionen!
Totalt hittar du 13 recensioner på den engelska upplagan. Den senasteär skriven av den välkända ornitologen och författaren Steve Madge för "Birdwatch" 1/2004. Vidare kan nämnas att boken hamnade bland de tio finalisterna inför omröstningen av British Birds och BTO's "Best Bird Book of the Year 2003". Läs recensionerna här»
Fotografier av Göran Ekström

Besök Görans webbplats för att se mer»

   Copyright © 2003-2013, Alla rättigheter förbehållna